RINTOJEN SUURENNUS, SILIKONIT RINTOIHIN

Milloin rintojen suurennukseen?

Kauniit rinnat ovat useimmille naisille tärkeä osa naiseutta. Rintaimplantit ( silikonit) ovat erinomainen menetelmä rintojen halutun koon ja muodon saavuttamiseksi ja rintojen suurennus onkin nykyisin yleisin naisten esteettisen plastiikkakirurgian toimenpide. Osa voi kokea, että rintojen suurennus on aiheellista, mikäli rinnat ovat veltostuneet ja tyhjentyneet imetyksen seurauksena, osalla ne ovat ehkä jääneet puberteetissa kehittymättä. Osa naisista toivoo selkeästi kookkaampia rintoja. Rintojen suurennus voidaan tehdä joko silikoni-implantein tai rasvansiirrolla. Rintaimplanteilla savutetaan yleensä suurempi muutos kuin rasvansiirrolla. Rasvansiirto on useimmiten monivaiheinen toimenpide ja edellyttää riittävää ylimääräistä rasvakudosta vatsalla ja/tai reisien alueella. Silikoni-implantit eivät aiheuta allergiaa tai yliherkkyyttä. Silikoni-implantti ei myöskään vaikuta raskauteen, sikiönkehitykseen tai haittaa imetystä.

Sopiiko rintojen suurennus sinulle? Alustava konsultaatio voidaan tehdä myös valokuvien perusteella etänä, mikäli asiakas asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Ennen ja jälkeen -galleria

Katso kuvat ennen rintojen suurennusta ja operaation jälkeen.

Katso galleria

Rintakonsultaatio ennen rintojen suurennusta

Toimenpidettä edeltää aina konsultaatiokäynti plastiikkakirurgi Janne Jyrängin vastaanotolla. Hänellä on erittäin laaja kokemus rintaimplanttieikkauksista ja klinikkamme on yksi eniten leikkauksia tekevistä Suomessa. Konsultaatio kestää noin puoli tuntia. Konsultaatiossa käydään läpi kaikki oleelliset leikkaukseen liittyvät asiat.

Minkäkokoiset rintaimplantit?

Rintaimplantin koon ja mallin valinta on aina asiakkaan ja plastiikkakirurgin yhdessä tekemä päätös perustuen tavoiteltuun lopputulokseen anatomiset seikat huomioiden. Vastaanotolla pääset kokeilemaan erikokoisia ja muotoisia silikoni-implantteja peilin edessä. Lopputulosta voidaan lisäksi havainnollistaa myös tuloskuvilla ja tarvittaessa asiakkaasta otetuilla 3D-kuvilla.

Rintaimplanttien valmistajat ja laatu

Klinikkamme käyttää vain erittäin laadukkaita silikoni-implantteja. Lisätietoa rintaimplanteista ja Motiva implanttien takuuohjelmasta löytyy valmistajien nettisivuilta.( Klikkaa seuraavia linkkejä: Motiva, Mentor). Implanttivalmistajat myöntävät implanteilleen elinikäisen rikkoutumistakuun takuun. Teemme Suomessa eniten rintojen suurennus-leikkauksia Motiva Ergonomix rintaimplanteilla.

Uuden sukupolven rintaimplantit mahdollistavat myös ns SHORT SCAR-leikkaustekniikan, jossa implantti viedään rinnan sisään steriiliä suppiloa apuna käyttäen ( eng. ”funnel”). Rinnanaluspoimuun sijoitettu leikkausarpi saadaan näin entistäkin lyhyemmäksi. Tekniikan on todettu myös pienentävän kapseloitumisriskiä entisestään. Kapseloitumisriskiä pienentää myös implanttien rutiiniluonteinen antibioottihuuhtelu.

Rintojen suurennus – laitetaanko implantti lihaksen päälle vai alle?

Rintaimplantti voidaan sijoittaa rintalihaksen päälle (subfaskiaalinen tekniikka) tai osittain lihaksen alle (ns. dual plane -tekniikka). Valintaan vaikuttaa muun muassa ylärintakehän rasvakudoksen paksuus, mahdolliset erityiset urheiluharrastukset ja toisaalta tavoiteltu lopputulos. Pieni rintojen laskeuma voidaan korjata pelkällä silikoni-implantilla – suurempi rintojen laskeuma vaati myös rintarauhaskudoksen kirurgista muotoilua/ihon kiristystä ja tuottaa ylimääräisen arven nänninpihan ympärille sekä rinnan alaosaan.

Toimenpiteestä

Rintojen esitutkimuksena tarvitaan mahdollisesti rintojen ultraäänitutkimus ja/tai mammografia asiakkaan iästä riippuen. Lähetteen tutkimukseen saat meiltä. Perusterveeltä aikuiselta ei vaadita verikokeita.

Rintojen suurennus on päiväkirurginen noin tunnin kestoinen nukutustoimenpide. Rintojen leikkaukset tekee plastiikkakirurgi Janne Jyränki. Leikkauksessa rintaimplantti asetetaan rintaan rinnanaluspoimuun tehtävän pienen ( 3-5cm) avauksen kautta. Kotiutuminen tapahtuu 4-5 tunnin heräämöseurannan jälkeen toimenpidepäivänä saattajan kanssa.

Jälkihoito leikkauksen jälkeen

Kotiutuessa rinnat ovat tuettu teippauksella, jonka voi itse poistaa kotona seuraava päivänä. Jatkohoitona käytetään tukevaa rintaliiviä vuorokauden ympäri neljän viikon ajan. Tukiliivit saat meiltä. Haavaompeleet ovat ihonsisäisiä/sulavia eikä niitä tarvitse poistaa. Toipuminen kestää noin viikon ja urheilu on salittua neljän viikon kuluttua toimenpiteestä. Rintojen suurennuksessa lopullinen leikkaustulos on nähtävissä muutaman kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Maksuton haavakontrolli klinikalla on viikon kuluttua toimenpiteen jälkeen ja lopputarkastus vuoden kohdalla.

Leikkauksen jälkeen tavoitat meidät puhelinpäivystyksemme kautta 24/7. Meillä olet osaavissa käsissä!

Rintojen suurennus – katso hinnasto

Hinnat ovat kiinteitä kokonaishintoja (sis. leikkaus nukutuksessa, lääkärinpalkkiot, implantit, tukiliivit, ompeleiden poisto sekä jälkitarkastukset).

Alv peritään mikäli kyseessä ei ole sairaudenhoito, korjaavaa, palauttavaa tai ennaltaehkäisevää kirurgiaa. Alviton toimenpide saattaa tulla kyseeseen, mikäli rinnat eivät murrosiässä ole lainkaan kehittyneet, niissä on tubulaarinen muoto, merkittävä kokoero tai rinnat ovat imetyksen seurauksena täysin surkastuneet.

Käytämme vain erittäin laadukkaita silikoni-implantteja (Motiva).

Rintojen suurennusPaikallis­puudutusYleisanestesia (nukutus)
Rintojen suurennus (lääketieteellinen peruste)5650 €
Rintojen suurennus (esteettinen peruste, sis Alv 24%)6680 €

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgin vastaanotolle numerosta 050 330 5322 tai lähetä meille sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi).

Maksa erissä

Toimenpiteet voidaan maksaa myös osamaksulla. Luotonantaja on Resurs Bank Ab (publ).
Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi kotona etukäteen täällä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä lainahakemuksen toimipisteessämme. Rahoitushakemuksen täyttäminen/myönteinen luottopäätös ei velvoita lainanottoon.