SILIKONI-IMPLANTTEIHIN LIITETYT ONGELMAT

Rintojen suurennukseen ja silikoneihin liitetyt ongelmat

Aika ajoin julkisuuteen leviää epäonnisia kokemuksia silikoni-implanteista ja epäonnistuneesta rintojen suurennus -operaatiosta. Harkitessasi leikkausta, on kuitenkin hyvä muistaa, että suomalainen esteettinen kirurgia on yleisesti ottaen hyvin turvallista  ja leikkaavat kirurgit ovat huipputasoisia ammattilaisia. Paras tapa ennaltaehkäistä leikkauksiin liittyviä ongelmia onkin valita kokenut ja taitava kirurgi.

Rintojen leikkaus on kuitenkin keholle iso muutos, ja kaikkeen kirurgiaan liittyy riskejä. Rintaimplanttileikkauksiin riskejä liittyy kuitenkin vähän.

Siihen sisältyy samoja riskejä kuin mihin tahansa muuhun leikkaukseenkin. Näitä riskejä pyritään minimoimaan huolellisella valmistautumisella ja leikkauksen suunnittelulla. Hyvin tärkeä rooli on myös jälkihoidolla. Jälkitarkastuksissa, jotka kuuluvat Helsinki Clinicillä aina hintaan, tarkistetaan toipumisen eteneminen.

Silikonirintojen kapseloituminen ja kovettuminen

Joitakin vuosia sitten kapseloituminen ja kovettuminen olivat paljon pinnalla silikoni-implanteista keskusteltaessa. Helsinki Clinicillä käytämme Motiva Ergonomix -merkkisiä implantteja. Nämä uuden sukupolven rintaimplantit mahdollistavat myös ns SHORT SCAR-leikkaustekniikan, jossa implantti viedään rinnan sisään steriiliä suppiloa apuna käyttäen ( eng. ”funnel”). Rinnanaluspoimuun sijoitettu leikkausarpi saadaan näin entistäkin lyhyemmäksi. Tekniikan on todettu myös pienentävän kapseloitumisriskiä entisestään. Kapseloitumisriskiä pienentää myös implanttien rutiiniluonteinen antibioottihuuhtelu leikkauksen yhteydessä.

Klinikan ja valmistajan itakuu kapseloitumisen varalta on yksi vuosi. Käyttämämme rintaimplanttivalmistaja Motiva antaa mahdollisuuden pidentää kapselitakuuta viiteen vuoteen noin 200 euron hintaan, jolloin siis Motiva korvaa uusintaleikkakuksen kulut ja uudet implantit.

Uusilla implanteilla kapseloitumisriski on hyvin pieni – todennäköisesti alle 2%.

Silikoni-implantin rikkoutuminen, onko se mahdollista?

Rintaimplantti voi mennä rikki, sillä käyttöikä on rajallinen. Rinnat kannattaa rutiiniluonteisesti kuvantaa ainakin 10 vuoden kohdalla ja tämän jälkeen muutaman vuoden välein. Implantin ikääntyessä se heikkenee mekaanisesti ja rikkoutumisriski kasvaa. Implantti ei siis sikäli eroa esimerkiksi lonkkaproteeseista, nekin ovat kuluvia valmisteita.

Implanttivalmistajat tarjoavat implanteille elinikäistä rikkoutumattomuustakuuta, joka siis tarkoittaa kymmentä vuotta – kaikilla valmistajilla. Implantit eivät ole elinikäisiä vaan ne suositellaan vaihdettavaksi 10 -15 vuoden välein. Rintaimplantteja ei ole pakko vaihtaa,  mutta se on erittäin suositeltavaa.

Ennen ja jälkeen -galleria

Katso kuvat ennen rintojen suurennusta ja operaation jälkeen.

Katso galleria

Vaikuttavatko implantit rintäsyövän havaitsemiseen?

Rintasyöpäseuranta onnistuu luotettavasti implanttien kanssa. Mammografian lisäksi rintojen tutkimiseen tarvitaan ultraäänitutkimus tai rintojen magneettikuvaus. Mikäli rinnsta löytyisi muutoksia,  voidaan rinnasta ottaa turvallisesti tarvittaessa myös neulanäytteen eli koepalan. Rintojen omaseuranta onnistuu myös luotettavasti, sillä implantti on aina alimmaisena eli oma rintarauhanen on ehjänä implantin päällä.

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)