KELOIDI JA ARPIEN POISTO

Arpien poisto ja hoito vaativat potilaalta hieman malttia – kirurgiaa kannattaa harkita vasta vuoden kuluttua vammasta.

Yleistä arpien poistosta ja korjauksista

Useimmat pienet arvet paranevat itsestään vuoden kuluessa varsin huomaamattomiksi. Plastiikkakirurgia kannattaa kuitenkin konsultoida jo heti vamman jälkeen optimaalisen arpihoidon aloittamiseksi. Hiertymisen seurauksena syntyneen ns. asfaltti-ihottuman ensihoitona on tärkeää poistaa ihoon syvälle joutunut lika/vierasmateriaaali pysyvän pigmentaation välttämiseksi.

Toimenpiteestä

Toimenpidettä edeltää konsultaatiokäynti plastiikkakirurgin vastaanotolla. Hoito suunnitellaan kullekin asiakkaalle yksilöllisesti asiakkaan toiveet ja tavoitteet huomioiden.

Mikäli vammasta on kulunut jo vuosi ja arpi edelleen haittaa saattaa se vaatia kirurgista hoitoa. Korjausmenetelmiä on useita ja asiantuntija valitsee vastaanotolla kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopivan hoitovaihtoehdon.

Yksinkertaisin tapa korjata pieni ja ruma arpi on leikata se pois ja sulkea haava kauniisti plastiikkakirurgisia menetelmiä käyttäen. Leveää arpea voidaan usein kaventaa/pienentää poistamalla osa arvesta. Osapoisto voidaan toistaa puolen vuoden välein ihon venyttyä, jolloin puhutaan sarjapoistosta. Toinen vaihtoehto laajan arpimuutoksen poistoon on kudosvenyttimen käyttö – menetelmässä arven viereen terveen ihon alle sijoitetaan vaiheittain täytettävä nestepussi, joka saa päällä olevan ihon venymään. Ylimääräinen iho voidaan sitten vetää poistetun arpialueen peitoksi. Sarjapoisto ja kudosvenyttimen käyttö vaativat kärsivällisyyttä, mutta näillä menetelmillä saadaan kookkaitakin arpia poistettua. Toisinaan arven häivyttäminen edellyttää arven suunnan muuttamista ihopoimuja vastaavaksi, rokko/aknearpien hoitoon laserhionta voi olla tarpeen.

Kivuliasta/pohjaan kiinni tarttunutta/ toiminnallisesti haittaavaa arpea hoidetaan kirurgisesti arpivapautuksin mikäli mahdollista ja/tai rasvansiirrolla.

Arven liikakasvu

Mikäli alkuperäinen arpi nousee ihosta koholle tai oireilee jatkuvasti kutisemalla saattaa kyseessä olla arven liikakasvu. Arven liikakasvua hillitään paikallisesti arpihoidolla, joita ovat mm silikonivoide/silikonilaastari sekä kortisonipistokset.

Keloidi, mikä se on?

Keloidista puhutaan, kun arpikudosta kasvaa alkuperäisen arpialueen ulkopuolelle terveen ihon päälle – keloidin hoito on aina suuri haaste, vaikka hoito aloitettaisiinkin ajoissa.

Arpien poisto, hinta

Arvet, Alv 0%Paikallis­puudutusYleisanestesia (nukutus)
Arpikorjaus, pieni750-1300 €2300 €
Arpikorjaus, laaja1300-2500 €3500 €

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)

Maksa erissä

Toimenpiteet voidaan maksaa myös osamaksulla. Luotonantaja on Resurs Bank Ab (publ).
Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi kotona etukäteen täällä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä lainahakemuksen toimipisteessämme. Rahoitushakemuksen täyttäminen/myönteinen luottopäätös ei velvoita lainanottoon.