TATUOINNIN POISTO

Tatuoinnin poisto voi olla hyvinkin vaivaton toimenpide. Kaikki riippuu tautoinnin suuruudesta, laadusta ja värikkyydestä. Lue alta lisää, miten tautoinnin poisto sujuu erilaisin tavoin. Tatuointeja voidaan poistaa pysyvästi joko laserilla, veitsellä leikkaamalla tai ihonsiirrolla.

Tatuoinnin poisto laserilla

Laserpoistoon soveltuvat parhaiten laajat (yli kämmenen kokoiset) yksiväriset (tummat) tatuoinnit. Mitä laadukkaampi tatuointi on (mitä syvemmmällä ihossa pigmenttiaine on ja mitä enemmmän pigmenttiä on), sitä surempi riski on ihon arpeutuminen laserhoitoon liittyen.

Klinikassamme ei tehdä tatuointien laserhiontoja.

Tatuoinnin poisto ihonsiirrolla

Laajoja tatuointeja voidaan poistaa myös ihonsiirrolla, joskin ihonsiirre jättää sekin aina pysyvän jäljen. Ihonsiirrettä pidetään harvoin ensisijaisena vaihtoehtona. Ihonsiirteen ja terveen ihon välillä jää aina pysyvä väriero eivätkä ihonsiirteen fysikaaliset ominaisuudet (kimmoisuus, kylmän ja lämpimänsieto, tunto ym.) vastaa täysin tervettä ihoa.

Tatuoinnin poisto leikkauksella

Pienemmät tatuoinnit voidaan poistaa usein näppärästi myös veitsellä. Tatuointi leikataan pois ja haava suljetaan suoraan, jolloin lopputuloksena iholla on viivamainen arpi. Mikäli ihon venyvyys ei anna myöten, voidaan hiukan laajempi tatuointi poistaa veitsellä vaiheittain kahdessa tai kolmessa toimenpiteessä. Toimenpiteet tehdään 6 kuukauden välein ( ns. sarjapoisto). Tatuoinnin kirurgisen (veitsi) poiston etuna ovat ihon arpeutumisen välttäminen ja nopeus. Monivärisen pienehkön tatuoinninn poisto veitsellä on usein helpompaa ja nopeampaa verrattuna useisiin laser-poistoihin. Tatuoinnin poisto onnistuu yleensä paikallispuudutuksessa ja kotiin pääsee heti toimenpiteen jälkeen.

Hoidon kustannukset

Tatuaatiot poistoPaikallis­puudutusYleisanestesia (nukutus)
poisto veitsellä, alkaen, Alv 0%750 €1750 €
poisto veitsellä, alkaen, sis Alv 24%930 €1930 €

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)

Maksa erissä

Toimenpiteet voidaan maksaa myös osamaksulla. Luotonantaja on Resurs Bank Ab (publ).
Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi kotona etukäteen täällä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä lainahakemuksen toimipisteessämme. Rahoitushakemuksen täyttäminen/myönteinen luottopäätös ei velvoita lainanottoon.