Vatsalihasten erkauman leikkaus korjaa tukilihaksistoa

Saa takaisin keskivartalon tuki, ryhti ja solakampi ulkomuoto

Vatsalihasten erkauman tunnistaa siitä, että keskivartalossa ei tunnu olevan tukea, selkä vaivaa ja vatsalihasten välissä on muutaman sormen levyinen, upottavan löysä alue. Vatsalihasten erkauma piinaa yleensä synnyttäneitä naisia, mutta sitä voi ilmetä myös paljon painoa pudottaneilla ihmisillä. Raskaudessa kasvava kohtu työntää vatsalihaksia sivuille, kohti kylkiä ja vatsalihasten välinen linea alba venyy.

Löystyneet vatsalihakset voidaan korjata niin kutsutulla rectusdiastaasikorjauksella. Samalla alavatsan mahdolliset venymis/raskausarvet saadaan myös poistettua abdominoplastialla. Abdominoplastiaa voidaan täydentää tarvittaessa kylkien rasvaimumuotoilulla.

Plastiikkakirurgi Janne Jyrängillä on erittäin laaja kokemus vartaloa muotoilevista toimenpiteistä.

Milloin vatsalihasten erkauman leikkaukseen?

Vatsalihasten erkauma voi vaivata monin eri tavoin. Vatsa voi hoikallakin ihmisellä pullistella tynnyrimäisesti ja keskivartalossa ei tunnu olevan tukea, mikä usein rajoittaa muuta treenaamista ja jopa arjen toimia. Selkäkivut saattavat piinata, kun vatsan puolella ei ole tukea.

Mikäli vatsalihasten erkaumaa on treenattu pois jo jonkin aikaa, vatsan ulkonäkö ei miellytä ja erkauma aiheuttaa fyysisiä ongelmia, on vatsalihasten erkauman leikkaus todennäköisesti sinulle sopiva vaihtoehto.

Yhdistä toiseen toimenpiteeseen

Vatsalihasten erkauma yhdistetään usein abdominoplastiaan eli vatsanpeitteiden muotoiluun. Monesti raskauden jälkeen vatsan nahka saattaa roikkua tai keskivartalossa on pysyvää turvotusta, josta voidaan päästä eroon samalla, kun vatsalihakset korjataan.

Synnytyksen ja raskauden jälkeen on myös mahdollista yhdistää muutamia toimenpiteitä niin sanotuksi mommy makeoveriksi. Mahdollisia yhdistelmiä ovat esimerkiksi roikkuvan vatsanahkan kiristys, vatsalihasten erkauman korjaus ja rintojen korjausleikkaus (rintojen kohotus tai implantit).

Toimenpiteestä

Vatsalihasten erkauman leikkaus on nukutuksessa tehtävä toimenpide, jossa vatsalihakset palautetaan oikeille paikoilleen kirurgisesti.

Toimenpidettä edeltää konsultaatiokäynti plastiikkakirurgin vastaanotolla. Hoito suunnitellaan kullekin asiakkaalle yksilöllisesti asiakkaan toiveet ja tavoitteet huomioiden. Alustava konsultaatio voidaan tehdä valokuvien perusteella myös etänä, mikäli potilas asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Samalla, kun vatsalihakset palautetaan paikoilleen, voidaan vatsan ja kylkien ylimääräisiä rasvakertymiä voidaan poistaa rasvaimumuotoilulla parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Toipuminen vatsalihasten erkauman leikkauksesta

Vatsalihasten erkauman leikkauksesta toipuminen tapahtuu pikku hiljaa. Sairaslomaa tarvitaan noin 1-2 viikkoa ja tukiliiviä pidetään useampi viikko. Turvotus ja mustelmat häviävät muutamassa viikossa.  Kevyen työnteon voi aloittaa kahden viikon kuluttua leikkauksesta, mutta raskaampaan työhön/urheiluharrastuksiin voi palata vasta 4-6 viikon kuluttua leikkauksesta. Toipumisen jälkeen toimintakyky paranee, keskivartalon tuki palautuu ja pullottava vatsa on poissa.

Hoidon kustannukset

Katso lisää hoidon kustannuksista hinnasto-sivultamme kohdasta vatsanmuotoilu. Lopullinen hinta määräytyy aina kirurgin tapaamisen jälkeen.

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)

Maksa erissä

Toimenpiteet voidaan maksaa myös osamaksulla. Luotonantaja on Resurs Bank Ab (publ).
Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi kotona etukäteen täällä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä lainahakemuksen toimipisteessämme. Rahoitushakemuksen täyttäminen/myönteinen luottopäätös ei velvoita lainanottoon.