Silmäluomileikkaus – yläluomet

Yläluomien silmäluomileikkaus on yleisin esteettinen plastiikkakirurginen toimenpide Suomessa. Tyypillinen yläluomileikkaukseen hakeutuva henkilö on noin 45-55 vuotias mies tai nainen, joka valittaa yläluomien raskautta ja väsynyttä katsetta. Yläluomien iho on iän myötä valunut alaspäin ripsireunan päälle aiheuttaen väsyneen katseen, raskauden tunnetta, varjoa näkökentän ulkoreunaan tai naisilla usein ongelmaa silmämeikissä. Tällöin silmäluomileikkaus voi tuoda elämään kaivattua apua. Osa asiakkaista voi myös valittaa jännityspäänsärkyä – henkilö pyrkii tiedostamattaan otsaa kohottamalla nostamaan yläluomien löysää ihoa ylöspäin. Usein myös kulmakarvat ovat jonkin verran laskeutuneet myötävaikuttaen ongelman syntyyn.

Nuorekkaampi ilme voidaan palauttaa poistamalla silmäluomileikkauksessa yläluomista kirurgisesti ihoylimäärä.

Silmäluomileikkaus – alaluomet

Alaluomileikkaus on aiheellinen mikäli iän myötä kehittyneet pullottavat silmäpussit tai tummat silmänaluset haittaavat.

Silmäluomileikkaus toimenpiteenä

Silmäluomileikkaus on toimenpide, jota edeltää konsultaatiokäynti plastiikkakirurgin vastaanotolla. Silmäluomileikkaus suunnitellaan kullekin asiakkaalle yksilöllisesti asiakkaan toiveet ja tavoitteet huomioiden. Alustava konsultaatio voidaan tehdä valokuvien perusteella myös etänä, mikäli potilas asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Yläluomien silmäluomileikkaus kestää noin tunnin. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja kotiin pääsee lyhyen seurannan jälkeen. Leikkauksessa poistetaan yläluomista kirurgisesti ihoylimäärä ja hiukan silmänympäryslihasta – rasvakudoksen poistoa ei juuri enää suositeta. Yläluomileikkauksissa vältetään ylikorjausta.

Turvotus ja mustelmat häviävät noin kahdessa viikossa. Ompeleet poistetaan seitsemäntenä päivänä leikkauksen jälkeen klinikalla. Ohut viivamainen leikkausarpi paranee yleensä huomaamattomaksi ja jää piiloon yläluomen poimuun.

Alaluomien silmäluomileikkaus tehdään useimmiten nukutuksessa, kotiin pääsee samana päivänä. Alaluomileikkauksissa vältetään ylikorjausta. Alaluomileikkauksen yleisin haittavaikutus on arpeutumiseen liittyvä leikkauksen jälkeinen alaluomen kääntyminen ulospäin. Tämän ongelman minimoimiseksi käytetään sidekalvoavausta ihoavauksen sijaan. Silmäluomileikkauksessa poistetaan silmän sidekalvolle tehtävän pienen avauksen kautta ylimääräistä pullottavaa rasvaa tai vaihtoehtoisesti laskostetaan se uudestaan silmäkuopan alareunan päälle pehmentämään alaluomen ja posken rajaa. Reilu alaluomen ihoylimäärä joudutan kuitenkin poistamaan pienestä ripsirajan alapuolelle tehtävästä viillosta. Tilanteen mukaan silmäpussia voidaan vaihtoehtoisesti häivyttää rasvansiirrolla. Silmäluomileikkauksen jälkeinen turvotus ja mustelmat häviävät noin kolmessa viikossa.

Silmäluomileikkaus – kustannukset

SilmätPaikallis­puudutusYleisanestesia (nukutus)
Yläluomet, Alv 0%1130 €1800 €
Yläluomet, Alv 24%1400 €2100 €
Alaluomet, Alv 24%3900 €

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)

Maksa erissä

Toimenpiteet voidaan maksaa myös osamaksulla. Luotonantaja on Resurs Bank Ab (publ).
Rahoitushakemuksen voit täyttää kätevästi kotona etukäteen täällä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä lainahakemuksen toimipisteessämme. Rahoitushakemuksen täyttäminen/myönteinen luottopäätös ei velvoita lainanottoon.