Rinnat imetyksen jälkeen – milloin plastiikkakirurgi voi auttaa?

Tuntuuko, että rinnat ovat imetyksen jälkeen kuin tyhjät pussit? Et ole yksin. Moni kokee, että imetys jättää jälkensä rintoihin. Rinnat, kuten koko keho, käyvät läpi isojan muutoksia ensin raskauden aikana ja sitten imetyksen aikana.

Monella luonnostaan hoikalla naisella rintojen kasvu on muun kropan kokoon nähden suhteellisen isoa. Ensin rinnat kasvavat maidontuotannon alkaessa ja imetyksen jälkeen rinnat taas pienenevät suhteellisen nopeasti. Monellakaan äidillä rinnat eivät palaudu lähtötilanteeseen, mutta jotkut kokevat rinnat imetyksen jälkeen suorastaan tyhjiksi pusseiksi.

Kannattaa muistaa, että imetys ei ole syypää muutoksiin rinnoissa, vaan isoimmat muutokset tapahtuvat jo raskauden aikana.

Ratkaisu voi olla implantit, rasvansiirto tai rintojen kohotus

Miten sitten korjata rinnat imetyksen jälkeen? Ratkaisu riippuu aina asiakkaan tahtotilasta, mutta rintaimplantit ovat monelle sopiva korjaus. Implantteja saa niin monessa koossa ja mallissa, että asiakas voi valita juuri sellaiset implantit, jotka tuntuvat parhailta. Helsinki Clinicillä meillä on käytössämme 3D-mallinnustyökalu, jonka avulla asiakas näkee heti mallinnuksen valittujen implanttien vaikutuksesta kehon ulkonäköön.

Joskus implanttien sijaan rinnat voidaan korjata imetyksen jälkeen rasvan siirrolla. Tällöin rasvaa otetaan muualta asiakkaan kehosta ja siirretään se rintoihin. Lue lisää kohdasta rasvansiirto rintoihin. Jos taas kookkaat rinnat ovat venähtäneet ja nännit osoittavat alaspäin, on rintojen kohotus on tilanteeseen todennäköisesti oikea vastaus. Leikkauksessa rintoja ikään kuin nostetaan ylös takaisin oikeille kohdilleen. Lopputulos on todennäköisesti lähempänä tilannetta ennen raskautta: rinnat ovat kiinteämmät ja ryhti parempi.

Milloin hakeutua plastiikkakirurgin vastaanotolle?

Kun imetyksen lopettamisesta on kulunut puolisen vuotta, voidaan katsoa, että rinnat eivät enää muutu. Mikäli rintojen ulkomuoto vaivaa ja vaikuttaa elämään negatiivisesti, on oikea hetki istua alas plastiikkakirurgin kanssa ja keskustella vaihtoehdoista. Asiantunteva ja kokenut plastiikkakirurgi osaa arvioida tilanteen ja neuvoa sekä vastata kysymyksiisi. On hyvä huomata, että leikkauksella tehtäviä rintojen korjauksia suositellaan tehtäväksi sitten, kun ei enää suunnitella lisää lapsia.

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)