Löysä vatsanahka synnytyksen jälkeen – milloin ottaa yhteyttä plastiikkakirurgiin?

Roikkuuko vatsalla ylimääräistä? Näyttääkö iho vatsan kohdalla kuin rypistyneeltä ilmapallolta?

Kun vatsanahan palautuminen synnytyksen jälkeen ei enää etene treenaamalla ja laihduttamalla ja iho tuntuu olevan jopa selkeästi irrallaan lihaksista, on kyseessä todennäköisesti pysyvästi venähtänyt kudos. Tällöin löysä vatsanahka ei ole rasvaa, jonka voi laihduttaa pois, vaan löysää ihoa.

Löysä vatsanahka synnytyksen jälkeen on vaiva, johon ratkaisu ja apu löytyy kirurgiasta. Venynyt iho on sikäli normaalia, että raskaudet venyttävät vatsan ihoa ja iän myötä ihon elastisuus kärsii. Mahan palautuminen ei hoidukaan ihan samaan tapaan kuin ehkä nuorempana. Ongelma on tyypillinen ja vaivasta kärsivät monet naiset.

Löysä vatsanahka voidaan korjata

Löysä vatsanahka ja roikkuva iho voidaan korjata varsin rutiininomaisella kirurgisella toimenpiteellä. Tarvittaessa kiristetään myös löystyneet vatsalihakset (ns. rectusdiastaasikorjaus). Alavatsan mahdolliset venymis/raskausarvet saadaan myös poistettua abdominoplastialla. Abdominoplastiaa voidaan täydentää tarvittaessa kylkien rasvaimumuotoilulla.

Toimenpide tehdään nukutuksessa ja leikkaus kestää reilun tunnin. Toipuminen kestää yksilöllisesti joitakin viikkoja.

Asiakkaalle katsotaan aina juuri hänelle sopiva ratkaisu ja tarvittaessa samalla voidaan tehdä muitakin toimenpiteitä samalla. Plastiikkakirurgi Janne Jyrängillä on erittäin laaja kokemus vartaloa muotoilevista toimenpiteistä.

Katso lisää kohdasta vatsanmuotoilu ja abdominoplastia sekä vatsalihasten erkauman leikkaus.

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille
sähköpostia (info@helsinkiclinic.fi)