Janne Jyränki

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Janne Jyränki kuuluu nykyisin alansa huippuosaajiin

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Janne Jyränki kuuluu  alansa huippuosaajiin.

Janne Jyränki  työskenteli yleiskirurgian koulutuksensa aikana Kymenlaaksossa Kuusankosken aluesairaalassa ja Kotkan keskussairaalassa 1997–2000. Plastiikkakirurgian erikoistumiskoulutuksen hän suoritti Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa (HYKS, Töölön sairaalassa) 2001–2004 professori Sirpa Asko-Seljavaaran ja professori Erkki Tukiaisen ohjauksessa. Yleiskirurgian erikoislääkärin tutkinnon hän suoritti 2003 ja plastiikkakirurgian erikoislääkärin tutkinnon 2004.

Valmistuessaan vuonna 2004 hän oli kaikkien aikojen nuorin Suomessa plastiikkakirurgin erikoislääkärin tutkinnon suorittaneista. Koulutus jatkui HYKS:ssä mikrokirurgian lisäpätevöitymisellä 2004-2006, jonka jälkeen hänet rekrytoitiin Töölöön ja siitä lähtien hän on toiminut erikoislääkärinä plastiikkakirurgian klinikalla Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa Töölössä. Vastuualueita ovat olleet rekonstruktiivinen mikrokirurgia (alaraajojen vaikeat pehmytkudosvammat, rintarekonstruktiot omakudossiirtein rintasyövän jälkeen), vaativa pehmytkudossyöpäkirurgia (sarkoomat) sekä vartaloa muovaava kirurgia (massiivin laihdutuksen jälkeisten ihomuutosten korjaus). Töölön sairaala on nykyisin mikrokirurgian alalla Euroopan mittapuussa yksi suurimmista ja arvostetuimmista keskuksista.

Tri Jyränki on osallistunut laihtumisen jälkeisen (post bariatrinen kirurgia) vartaloa muovaavan kirurgian kansallisen hoitosuosituksen laatimiseen vuonna 2010, jolloin hän aloitti postbariatrisen kirurgian Suomessa. Lisäksi hän on kuulunut vuodesta 2004 lähtien yliopistosairaalan sarkoomatyöryhmään. Työryhmä suunnittelee ja toteuttaa erittäin vaativia pehmytkudossyöpäkasvainten (sarkoomat ym) hoitoja.

Tri Janne Jyränki on toiminut yksityislääkärinä esteettisen plastiikkakirurgian parissa vuodesta 2001 alkaen useissa yksityissairaaloissa Suomessa (muun muassa sairaala Mehiläisessä Helsingissä vuosina 2003-2011). Vuodesta 2011 lähtien tri Jyränki on toiminut perustamansa Helsinki Clinic -yksityissairaalan vastaavana plastiikkakirurgina.

Ammatillisen kehityksen kannalta kansainvälisen kokemuksen hankkiminen on ensiarvoisen tärkeää. Syksyllä 2009 Jyränki päättikin lähteä tutustumaan eurooppalaisiin plastiikkakirurgian huippuyksiköihin. Kymmenen kuukauden aikana hän työskenteli Milanossa, Roomassa, Barcelonassa, Düsseldorfissa, Bochumissa ja Lontoossa yliopistoklinikoilla sekä maineikkaissa esteettisen kirurgian yksityissairaaloissa. Mielenkiintoisten tuttavuuksien ja mukavien muistojen lisäksi matkan antimina on viimeisin tietotaito mikrokirurgian sekä esteettisen plastiikkakirurgian saralta. Tämän lisäksi Jyränki on osallistunut yli viiteenkymmeneen plastiikkakirurgian kongressiin/ jatkokoulutukseen kotimaassa ja ulkomailla.

Jäsenyydet:

  • Suomen lääkäriliitto
  • Suomen kirurgiyhdistys
  • EPSRC – European plastic surgery research council
  • ISHRSS –
  • Chirurgi Plastici Fenniae (Suomen plastiikkakirurgiyhdistys)