Janne Jyränki

LL, Plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Janne Jyränki kuuluu  alansa huippuosaajiin.

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Janne Jyränki kuuluu  alansa huippuosaajiin. Tri Janne Jyränki on toiminut yksityislääkärinä esteettisen plastiikkakirurgian parissa kaksikymmentä vuotta. Vuodesta 2011 lähtien tri Jyränki on toiminut perustamansa Helsinki Clinic -yksityissairaalan vastaavana plastiikkakirurgina. Hänen mielenkiintonsa kohdistuu laajasti eri alueiden esteettiseen plastiikkakirurgiaan, sekä edelleen myös korjaavaan plastiikkakirurgiaan.

Plastiikkakirurgian erikoistumiskoulutuksen hän suoritti Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa (HYKS, Töölön sairaala) 2001–2004 professori Sirpa Asko-Seljavaaran ja professori Erkki Tukiaisen ohjauksessa. Valmistuessaan vuonna 2004 hän oli kaikkien aikojen nuorin Suomessa plastiikkakirurgin erikoislääkärin tutkinnon suorittaneista. Tri Jyränki on toiminut Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa plastiikkakirurgian klinikassa erikoislääkärinä 2004-2022, jolloin hänen vastuualueisiin kuuluivat mm korjaava mikrokirurgia (mm alaraajojen vaikeat pehmytkudosvammat ja rintarekonstruktiot omakudossiirtein rintasyövän jälkeen), vaativa pehmytkudoskasvain / syöpäkirurgia (sarkoomat) sekä vartaloa muovaava kirurgia (massiivin laihdutuksen jälkeisten ihomuutosten korjaus).

Tri Jyränki on toiminut luennoitsijana ja  leikkaavana lääkärinä useilla kansainvälisillä ja kansallisilla plastiikkakirurgisilla kursseilla. Tri Jyränki oli mukana laatimassa laihtumisen jälkeisen (post bariatrinen kirurgia) vartaloa muovaavan kirurgian kansallista hoitosuositusta vuonna 2010, jolloin hän aloitti postbariatrisen kirurgian Suomessa. Sittemmin hän on yhdessä professori V. Koljosen kanssa ohjannut aihetta käsittelevän väitöskirjan.

Leikkauskokemusta Jyrängille on ehtinyt kertyä noin 10 000 leikkauksen verran.

Ammatillisen kehityksen kannalta kansainvälisen kokemuksen hankkiminen on ensiarvoisen tärkeää. Jyränki onkin vuosien varrella vieraillut useissa eurooppalaisissa plastiikkakirurgian huippuyksiköissä yliopistoklinikoilla sekä maineikkaissa esteettisen kirurgian yksityissairaaloissa (mm Milanossa, Roomassa, Barcelonassa, Düsseldorfissa, Bochumissa, Lontoossa ja Tukholmassa). Mielenkiintoisten tuttavuuksien ja mukavien muistojen lisäksi matkojen antimina on saatu viimeisin tietotaito mikrokirurgian sekä esteettisen plastiikkakirurgian saralta.Tämän lisäksi Jyränki on osallistunut yli viiteenkymmeneen plastiikkakirurgian kongressiin/ jatkokoulutukseen kotimaassa ja ulkomailla.

Lääketieteellisten yhdistysten jäsenyydet:

  • Suomen lääkäriliitto
  • Suomen kirurgiyhdistys
  • EPSRC – European plastic surgery research council
  • ISHRSS
  • Chirurgi Plastici Fenniae (Suomen plastiikkakirurgiyhdistys)